top of page

"Jeg kan stadig fornemme følelsen af - for første gang - at stå i et lokale i en stor lerklinet hytte uden ruder i vinduerne, uden elektricitet, men med en åbning mellem den lerklinede væg og taget af blikplader. Her igennem og gennem de åbne “vinduer” trængte lyset ind i  lokalet, og skabte en særlig og speciel belysning og atmosfære.

Også den totale stilhed, der kunne herske i et lokale med ca. 60 piger / kvinder i aderen fra 14 op til midten af 30'erne gjorde indtryk.

 

Samarbejdet og samværet med de 10-12 afrikanske nonner fra klostret et par hundrede meter væk fra mit hus husker jeg med stor glæde.

 

Jeg var u-landsfrivillig og havde fået en motorcykel stillet til rådighed.

Nonnerne havde bil - men ingen af  dem havde kørekort. Derfor blev jeg tilkaldt, når deres chauffør var gået hjem og
der var alvorlige problemer på den lille sundhedsklinik, nonnerne drev.

En af nonnerne var uddannet sygeplejerske. Det skete med jævne mellemrum, at jeg måtte op
midt om natten og køre de godt 30 km. på jordvejene med en fødende kvinde på bagsædet, når der var opstået komplikationer, som skulle behandles på det lokale hospital 3o km væk.


Foruden vores lille pigeskole var der også en regeringsstøttet drengeskole og en folkeskole op til 7. klasse i området. Samværet med lærerene herfra står meget tydeligt i min hukommelse. Jeg købte et dartspil og hængte op i min stue. Der mødtes vi
hver fredag og spillede dart, drak øl og ordnede verdenssituationen - eller rettere
den politisk situation i Kenya."


Fortællingen om mit år på Mirogi Girls Secondary School er små hverdagshistorier,
som siger noget om livet blandt lokalbefolkningen langt, langt ude på landet i
1970’erne.

Et år på en katolsk pigeskole i Kenya - tæt på Viktoria- søen

  • Rud er uddannet lærer fra Odense Seminarium (og senere erhvervsvejleder) og har bla. været observationsskolelærer, efterskolelærer og -forstander.

     

    Men har også nået at arbejde som ulandsfrivillig og Danida-rådgiver. ​ Han har være souschef i to år og senere chef for Mellemfolkeligt Samvirkes store frivilligeprogram i Zambia i tre år. Derefter landekoordinator for MS i Botswana, men også Danidas repræsentanter og Danmarks Konsul i samme land. ​ Senere blev han Fuldmægtig i Danida (i Udenrigsministeriet i København) og Bistandsråd på Ambassaden i Nairobi i Kenya - (nåede også en kort periode som Bistandsattache på Ambassaden i New Delhi, Indien) Derefter var Rud Chefrådgiver i det kenyanske Undervisningsministeriums afdeling for specialundervisning og senere selvstændig udviklingskonsulent.

    Arbejdslivet (som fuldtidsansat) sluttede med stillingen som Efterskoleforstander i Vestjylland, men blev afterfulgt af et deltidsarbejde som Cambridge Presenter i Danmark (for University of Cambridge) og supervisor af eksamener i “Cambridge English” i Jylland og på Fyn.

  • Alle priser på foredragsholderne er fra-priser. Det vil siger at den pris du ser på siden her, er udgangspunktet. Priserne varierer fra arrangement til arrangement, og afgøres blandt andet på indhold og antal publikummer.

    Foredragsholder er hjemhørende i Ansager, Vestjylland.  Foredrag inden for en radius af 25 km er uden mérberegning. Ved transport over 25 km og ved f.eks. betalingsbro, færge eller lignende, pålægges dette foredragsudgiften. Hør nærmere ved booking.

Send os din forespørgelse på foredrag og emner her:

Telefon: + 45 41 27 66 33 - Få professionel rådgivning

bottom of page